8 Čvn

Plavecký Czech Open s rekordní účastí

V sobotní odpoledne se rozběhne v Českých Budějovicích již třetí ročník mezinárodních plaveckých závodů Czech Open. V letošním roce se o medaile utká rekordní počet sportovců.

Plavecký mítink slavnostně zahájí v sobotní odpoledne primátor Českých Budějovic pan Juraj Thoma. Závody jsou vypsané pro všechny kategorie postižení S1 – S14 (tělesně, spasticky, zrakově i mentálně postižené plavce) a jsou zařazené v kalendáři IPC, což znamená pro všechny zúčastněné možnost plnění MQS limitů na LPH Londýn. Přihlášeno je více než 130 sportovců z 15 zemí.
Pořadatele – sekci plavání ČATHS – velmi potěšil nárůst přihlášených oproti minulým ročníkům. Na závodech jsou zajištěné klasifikace pro zrakově postižené sportovce.
Velký dík patří Evropské oční klinice Lexum, která vyšla pořadatelům vstříc a zapůjčila pro klasifikace sportovců své ordinace a tolik potřebné přístroje. Přípravy na plavecký mítink vrcholí. Od středy jsou odváženy jednotlivé výpravy z letiště do Českých Budějovic svazovými mikrobusy a dá se říci, že každý řidič mikrobusů již na cestě do Budějovic zná každý kámen 🙂


Plavecký tým Turecka po příletu na pražské letiště