3 Čvc

Mezinárodní turnaj v lukostřelbě "Czech Target 2012" s rekordní účastí

Česká republika bude v příštím týdnu hostitelem posledního testovacího závodu lukostřelců před Letními paralympijskými hrami (LPH) v Londýně 2012.
Tento závod je zařazen do kategorie Para-Archery World Ranking,

Závod pořádá SK Nové Město nad Metují z pověření České Asociace Tělesně Handicapovaných Sportovců (ČATHS)– sekce lukostřelby za podpory Českého lukostřeleckého svazu (ČLS).
Pořadatele příjemně „zaskočil“ nebývale vysoký zájem lukostřelců, kterých se přihlásilo na 130 z 21 zemí celého světa (AZE, POL, GER, SUI, FRA, NOR, NED, SWE, CZE, IND, IRAN, KOR, Chinese Taipei, HUN, CAN, BRA, RUS, UKR, SRB, TUR, LAT).
Týmy z Kanady, Německa a Azerbajdžánu navíc v Novém Městě nad Metují absolvují soustředění před turnajem a zúčastní se také ČP o víkendu před zahájením světového turnaje. Početná turecká výprava naopak zůstává v Novém Městě nad Metují na tréninkovém campu po skončení turnaje.
Celý projekt je tak pro reprezentaci lukostřelců ČR výbornou příležitostí k tréninkové i závodní konfrontaci s kvalitní mezinárodní konkurencí. V tuto chvíli má účast na LPH Londýn vybojováno osm TP lukostřelců z ČR.
Ještě před zahájením turnaje se o víkendu uskuteční další kolo ČP v lukostřelbě, kterého se zúčastní i týmy Kanady a Azerbajdžánu.

Entry list naleznete zde

Časový rozpis turnaje naleznete zde