19 Kvě

První kolo českého poháru v lukostřelbě

O víkendu 14. – 15. května 2016 se uskutečnilo první kolo celorepublikové soutěže v lukostřelbě – Novoměstský pohár.

Závodu se zúčastnilo celkem 15 lukostřelců, převážně z domácího oddílu SK Nové Město nad Metují, ale v sobotu byla příjemná účast lukostřelců, kamarádů z oddílu hradecké Chiméry.

V sobotu i v neděli se střílela sestava WA720 pro kladkový luk na 50 metrů a pro reflexní luk na 70 metrů. V sobotu celý závod ovlivnilo především velmi větrné počasí. Po skončení kvalifikační části se střílela pouze eliminace u kladkových luků. U ostatních kategorií eliminace nemohla být z důvodu neúčasti soutěžících. V kategorii kladkový luk vyhrál domácí Jiří Klich.

V neděli zase celý závod pro změnu ovlivnilo velmi chladné a větrné počasí. Na to, že je polovina května, tak takto chladné počasí jsme v Novém Městě nad Metují snad ještě nezažili a byl to jeden z důvodů, pro který byla zrušena eliminace po kvalifikační části. Pouze u reflexních luků v kategorii mužů se jediní dva závodníci dohodli, a po schválení ředitelem a rozhodčím, si mezi s sebou jeden eliminační souboj zastříleli. Po tomto souboji byl znám vítěz a to Martin Chaloupský.

Pořadatelé a soutěžící se už dnes těší na druhé kolo Novoměstského poháru, které snad již bude za příznivějšího počasí a snad i větší účasti ze strany soutěžících. Druhé kolo proběhne o víkendu 4. – 5. června 2016 na stadiónu SK Nové Město nad Metují.

Vysledkova listina sobota 14.5.2016

Vysledkova listina nedele 15.5.2016

SP lukostřelba 019