17 Čvn

Lukostřelci vybojovali pro ČR další dvě místa do Ria!

Ve včerejších velmi napínavých soubojích o poslední místa do Ria se utkalo celkem 107 lukostřelců. Do eliminací nastoupili v Novém Městě nad Metují pouze závodníci těch zemí, které neměly v daných kategoriích ještě přiděleny žádné kvóty z předchozích kvalifikačních turnajů. Celkem se bojovalo o posledních 16 míst – 9 pro muže a 7 pro ženy.

Český tým měl zastoupení ve všech kategoriích kromě kategorie W1 Open Muži, kde již získal kvótu David Drahonínský.

Ve velmi napínavých soubojích se podařilo prosadit dvěma českým lukostřelcům a to Václavu Košťálovi v kategorii Reflexní luk Open a Šárce Musilové v kategorii W1 Open. Václav Košťál si v semifinále kvalifikačního turnaje hravě poradil s japonským soupeřem Ueyama Tomohirem 6:0 a postoupil až do finále, kde již měl kvótu pro Rio jasnou. Ve finále podlehl Němci Szarszewskimu.

Šárka nastupovala proti iránské závodnici Hosseinni a poradila si s ní velmi hladce. Vítězstvím si zajistila také letenku do Ria a je předpoklad, že tam nastoupí s Davidem Drahonínským do týmové soutěže, což by pro Českou republiku mohlo být velmi nadějné.

Velmi blízko postupu do Ria byla i Lenka Kuncová, která se probojovala do semifinále kvalifikačního turnaje. Tam ale podlehla Tchajwance Lee s velmi těsným rozdílem v rozstřelu. V souboji o třetí postupové místo Lenka prohrála s iráckou závodnicí Al-Saedi.

O Riu je tedy již rozhodnuto a turnaj pokračuje programem světového poháru, jehož vyvrcholení se uskuteční v neděli na krásném historickém náměstí Nového Města na Moravě.

033 002 003 009 010 012 020 022 030 032