17 Čvc

Tereza Diepoldová celkovou vítězkou světového poháru 2016!!

Vynikajícího úspěchu dosáhla česká cyklistka Tereza Diepoldová. Ve finálovém závodě světového poháru ve španělském Bilbau zvítězila nejen v páteční časovce, ale i v nedělním silničním závodě v kategorii C2 handicapovaných cyklistek a po druhé ve své kariéře získala prestižní křišťálovou trofej pro celkovou vítězku světového poháru. Sympatická studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK v Praze a členka týmu Nutrend Specialized Racing  tak navazuje na rok 2012, kdy se jí krátce před paralympijskými hrami v Londýně podařil podobný triumf.

Pódiové umístění v silničním závodě vybojoval také reprezentační kolega Terezy Ivo Koblasa závodící v kategorii C2 muži, když v závěrečném spurtu vybojoval bronzovou medaili. Pro Iva to byla již druhá medaile, první byla stříbrná v páteční časovce.

Velmi dobře si vedli i další naši reprezentanti v kategoriích C4 a C5, kdy Jiří Ježek obsadil sedmé místo a Tomáš Kajnar šesté.

Česká reprezentace handicapovaných cyklistů si tak odváží z finálového závodu světového poháru neuvěřitelné množství deseti  medailí v různých kategoriích.

Reprezentační výběr pro paralympijské hry Rio 2016 nyní bude čekat více než měsíc dlouhá závěrečná příprava. Český paralympijský tým bude odlétat do Ria de Janeira 1.září.a první start je čeká na velodromu v dráhových soutěžích dne 8.září.

tereza