21 Zář

Finálový Evropský a Český pohár v Praze pod záštitou zlatých cyklistů z Londýna, Jiřího Ježka a Jaroslava Kulhavého!

Pražský Strahov bude ve dnech 29 – 30. září 2012 dějištěm významné cyklistické akce. Ve vzájemné organizační kombinaci zde totiž proběhne Finálový závod Evropského poháru handicapovaných cyklistů společně s významnými tuzemskými akcemi cyklistů bez handicapu – Finálového závodu Českého poháru mládeže na silnici a tradičního pražského závodu pro kategorii Elite – Memoriálu Evžena Cihláře.

Svým integračním charakterem může akce směle konkurovat podobným zahraničním silničářským podnikům a ve skutečně velmi pestrém programu se představí celá řada cyklistických osobností.
V kategoriích handicapovaných cyklistů na Strahově přivítáme hned tři zlaté londýnské medailisty v čele s nyní již šestinásobným paralympijským vítězem Jirkou Ježkem.

Český pohár mládeže v silniční cyklistice bude znát po pražském závodě své celkové vítěze, kteří také obdrží jeden z pohárů, které byly pro tuto akci vyrobeny. Jen pro zajímavost, pohárů je celkem 76!

A právě závody všech mládežnických kategorií od žáčků až po talentované juniory, podpořili naši nejúspěšnější cyklisté současnosti, držitelé londýnského zlata Jirka Ježek a Jaroslav Kulhavý, kteří nad akcí převzali svou záštitu.

Sobotní program vyvrcholí závodem kategorie Elite v tradičním pražském závodu, Memoriálu Evžena Cihláře. Ten se po dlouhých letech strávených na vltavském nábřeží stěhuje na Strahov.
Startovní listiny všech kategorií napovídají, že se v Praze máme skutečně na co těšit.

Organizátorem akce je pražský klub Nutrend Specialized Cycling ve spolupráci s Českou asociací tělesně handicapovaných sportovců.

Propozice závodu naleznete zde

Mapa příjezdové trasy zde