24 Lis

Galavečer Černých koní za účasti hvězd

Když naše redakce minulý týden oslovila šéfa klubu Černí koně a projektu Český pohár MTB handicapovaných cyklistů Tomáše Poucha s žádostí o informační upoutávku pro širokou veřejnost na chystaný Galavečer, dostalo se nám překvapivé odpovědi, že celý sál je beznadějně plný – jednoduše vyprodáno do posledního místečka.
A skutečně, zájem o druhý ročník Galavečeru Černých koní byl obrovský.
Ve velmi přátelské, až rodinné atmosféře se zde sešli příznivci cyklistiky, kteří po celý rok, v rámci projektu „Pojeď s námi“, jezdí na závody pro širokou veřejnost po celé České republice. Ovšem pozor, nejde jen o rekreační, volnočasovou činnost, nad sportovními výkony našich bikerů a handbikerů smeká i Patron celého seriálu, olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který také předával některé ceny.

Ostatně ze závodního seriálu ČP MTB handicap pro širokou veřejnost vzešli například reprezentanti ČR, Tomáš Kajnar, Vašek Antal, Miroslav Dongres…
I z toho je patrné, jak je celý projekt funkční.

Jaroslava Kulhavého uvedla na pódium další sportovní hvězda a jeho kolega z tréninkové skupiny Viktora Zapletala – nejúspěšnější handicapovaný cyklista světa a paralympijský vítěz Jirka Ježek, který dokonce přijal nabídku pořadatelů a společně s moderátorem Tomášem Hauptvogelem celým večerem doprovázel.

A významné osobnosti v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově jsme mohli potkávat doslova na každém kroku, jen namátkou – herec Pavel Nový, mistr světa v biketrialu Pepa Dressler, lékař Docent Kolář, herečka Marta Issová, zástupci politické scény, médií a řada dalších.

Někteří si pak z Galavečera odváželi unikátní cenu, darovanou týmem Černých koní za přínos pro cyklistiku handicapovaných. Tou cenou je dřevěná figurka vozíčkáře, jezdící a funkční a pokud bychom měli vyhlásit nejoriginálnější cenu se kterou jsme se během naší zpravodajské práce pro sport handicapovaných setkali, pak by Černí koně získali další primát.

Velmi vtipná a originální cena znovu dokladuje, jak veliká péče a láska je vložena do každého detailu projektu „Pojeď s námi!“
Děkujeme Černí koně, jsme na vás a vaši práci hrdí a VY cyklisté a handbikeři, pilně trénujte a hned jak to půjde „POJEĎTE S NÁMI!“ kalendář akcí pro rok 2013 už se pilně připravuje…