7 Pro

Sledge hokejisty čekají 2 týdny v Rusku

Reprezentační tým sledge hokeje rozšířený o hráče ligy dnes odlétá směr Rusko. Čekají ho dva mezinárodní turnaje, které by měly prověřit aktuální výkonnost našeho týmu a měly by být důležitým bodem v přípravě na mistrovství světa v Korey.

První z turnajů se koná v Moskvě – Podolsk a zúčastní se ho 5 evropských týmů – tým Švédska, Estonska, Velké Británie, Ruska a Česka. Je potřeba zmínit, že tým Ruska vyhrál letos na podzim skupinu MS B a půjde do baráže o postup na zimní paralympijské hry v Soči.
V úterý se český tým přesune do Chanty Manjsijsk, což je město až v daleké Sibiři za Uralem. Tam náš tým stráví 6 dnů přípravy a zápasů s ruskými, polskými a slovenskými kluby sledge hokeje. 18.12. pak vyrazí zpět do Čech.
Kromě 10 reprezentantů – Vápenky, Hrbka, Kvocha, Kubeše, Šafránka, Hábla, Fojtíka, Geiera, Raula a Paláta, se turnajů zůčastní i další hráči čeké ligy sledge hokeje Kíma, Hulín, Podhradský a Rumplík.
Připomeňme, že rok 2013 bude pro český sledge hokej velmi důležitým, protože je zároveň nominačním rokem pro účast na paralympiádě v Soči.