14 Kvě

Světový pohár Maniago – Jahoda má bronz, Ježek čtvrtý

Handbiker Patrik Jahoda (Nutrend Specialized Racing) dokázal vybojovat v silničním závodě světového poháru v italském Maniagu bronzovou medaili. Třiadvacetiletý závodník se v pelotonu jezdců kategorie H1 v průběhu závodu většinou pohyboval na nepopulární čtvrté pozici. V závěrečných kolech však dokázal výrazně zrychlit a právem se v cíli radoval z pódiového umístění.

Startovní pole silničního závodu kategorie C4–5 a C1-3 čítalo téměř 100 jezdců, ve kterém měl český tým svá želízka. Závod kategorie C4-5 se jel v rychlém tempu. V první třetině se od pelotonu odpoutala vedoucí skupinka a postupně zvyšovala svůj náskok. Po několika pokusech o únik se podařilo Jiřímu Ježkovi (Dukla Praha) odtrhnout od hlavní skupiny a společně s Australanem Bridgwoodem a Italem Fantonim zahájili stíhací jízdu za prvními uprchlíky. Nakonec se v této trojici rozhodovalo o třetím až pátém místě. V závěrečném spurtu Jiří Ježek vybojoval vynikající čtvrté místo.

„Mám velikou radost! V absolutní světové konkurenci je to můj nejlepší výsledek od úrazu před třemi lety! Bylo krásné, jak mi to všichni přáli…“, zhodnotil Jirka Ježek svůj dnešní závod.

Mladý závodník Ivo Koblasa (Favorit Brno) vybojoval v kategorii C2 páté místo, stejně jako handbikerka Kateřina Antošová, která absolvovala závod kategorie H3.

Peloton handicapovaných cyklistů se z italského Maniaga přesouvá do belgického Ostende, kde světový pohár pokračuje dalším závodem již ve čtvrtek.

Foto: Soňa Ježková a www.caths.cz

jiri jezek

jahoda_stupne