18 Led

Nová anketní otázka: Probojuje se český sledge hokejový tým na zimní paralympijské hry v Soči?

Co náš tým čeká a že to naši sledge hokejisté nebudou mít vůbec lehké, posuďte sami.

Prvním kvalifikačním sítem musí Češi projít na letošním mistrovství světa (A skupina) v Korey, které se odehraje v dubnu letošního roku. Kromě našeho týmu se tohoto mistrovství světa zúčastní ještě týmy USA, Kanady, Korey, Ruska, Norska, Itálie a Švédska. Pokud se nám podaří umístit do pátého místa, máme postup do Soči jistý.
V případě, že naši hráči obsadí na tomto turnaji až 6. – 8.místo, nemají jistého vůbec nic.

Scénář další kvalifikace je následující.
Poslední 3 týmy v tabulce elitní skupiny A mistrovství světa a první 3 týmy v tabulce B skupiny mistrovství světa se utkají v dalším kvalifikačním turnaji, ze kterého 3 nejúspěšnější postupují do Soči.
Pro informaci, ve skupině B mistrovství světa, které se odehraje v březnu v japonském Naganu, se utkají o postup do kvalifikačního turnaje hráči Japonska, Estonska, Německa, Velké Británie, Polska a Slovenska.
Tento kvalifikační, a pro šest národních sledge hokejových týmů, stěžejní turnaj o postup na paralympiádu v Soči se odehraje letos v listopadu. Pořadatel resp. země konání ještě není známa. Rozhodnout by IPC mělo do konce března.

A co si myslíte vy? Probojuje se český sledge hokejový tým na zimní paralympijské hry v Soči 2014? Hlasujte v naší anketě.