21 Led

Světové poháry v alpském lyžování v Sestriére a St. Moritz

V uplynulých deseti dnech proběhly v italském Sestriére a švýcarském St. Moritz dva světové poháry, které důkladně prověřily světovou lyžařskou špičku před mistrovství světa. Českou republiku reprezentoval jediný lyžař – Oldřich Jelínek.

Italské lyžařské středisko Sestriére, které je každoročním dějištěm vrcholných lyžařských podniků, připravilo pro závodníky opět perfektně připravené a náročné tratě. Čtyřdenní klání přineslo dva závody obřího slalomu a následně další dva závody special slalomu. Z osmnácti států se sjela téměř stovka závodníků, kteří dosáhli limity FIS bodů pro účast na světovém poháru. Náš jediný závodník Oldřich Jelínek si vyjel v prvním závodě obřího slalomu 24.místo. Ostatní závody bohužel Olda nedokončil.

V obou obřích slalomech v kategorii sedících lyžařů dominoval Švýcar Christoph Kunz. Ve slalomech dvakrát zvítězil Japonec Suzuki.
Poté se závodníci přesunuli do prestižního alpského střediska St. Moritz do Švýcarska.

Tratě i zázemí v St. Moritz byly připraveny s povětstnou švýcarskou přesností a profesionalitou. Jedinou „kaňkou“ bylo stále se zhoršující počasí, které je vždy velkou hrozbou pro lyžaře i pořadatele.
Český závodník dokončil první závod v obřím slalomu na 16.místě. Ostatní závody byly nad jeho síly.
V kategorii sedících opět dominovali stejní závodníci jako v Sestriére – Švýcar Kunz v obřích slalomech a Japonec Suzuki ve slalomech.