5 Úno

Na jediného českého lyžaře čekají 4 disciplíny na mistrovství světa 2013

Za 14 dní se na plno rozběhne program mistrovství světa v alpském lyžování ve španělské La Molině. Českou republiku bude reprezentovat jediný lyžař Oldřich Jelínek.
Oldy jsme se zeptali, jaké jsou jeho nejbližší plány před MS, jaké disciplíny má nejraději a z čeho má největší obavy.

Letošní mistrovství světa se uskuteční ve La Molině, která je lyžařským střediskem ležícím v Pyrenejích v severovýchodním Španělsku. Jedná se o nejstarší španělské lyžařské středisko, které leží v nadmořské výšce 775 m a dosahuje svého nejvyššího vrcholu ve výšce 2445m. V roce 2011 se v tomto středisku konalo mistrovství světa v snowboardingu.

Oldo, co tě bezprostředně před odjezdem na MS čeká?
Tento týden opět odjíždím na soustředění do Špindlu, kde jsem byl i týden minulý. Trénuji na Stohu, což je sjezdovka, která svými parametry připomíná náročné terény v zahraničí. Minulý týden kvůli oblevě bylo ježdění skoro nemožné. Tak doufám, že tento týden se to zlepší.

Do Španělska odjíždí malý český tým příští sobotu autem. Nemáš strach z dlouhé cesty?
Obavy nemám. Jsem na cestování zvyklý, tuto cestu jsem již jednou autem absolvoval a to jsem ji skoro celou odřídil já. Letos jedeme svazovým transporterem a v řízení se budou střídat fyzioterapeutka Hanka Malotinová a coach a servisman v jedné osobě Miloš Syrovátka. Takže já můžu „odpočívat“.

Jaké disciplíny na MS pojedeš?
Určitě pojedu 4 disciplíny – SuperG, Super kombinaci, obří slalom a slalom. Co se týká sjezdu, tak tam pojedu jen tréninky, abych si vyzkoušel trať na SuperG. Pokud by mi trať seděla, možná bych v rámci tréninku jel i závod ve sjezdu, ale to se uvidí až na místě.

Jaká je tvoje nejoblíběnější disciplína?
V poslední době je to asi obří slalom a slalom.

A z čeho máš naopak největší obavy?
Jedinou obavu mám z počasí. Ve Španělsku počasí nepatří k nejstabilnějším a již jsme tam zažili závody, kdy se kvůli špatnému počasí zrušily téměř všechny disciplíny. Tak uvidíme.. Opravdu nemám rád měkký sníh.

Popřejme tedy Oldovi, ať se na MS vše vydaří a informace z La Moliny budeme přinášet v pravidelných reportážích.