18 Úno

Češi skončili na turnaji v Turíně druzí

Příprava národního sledge hokejového týmu na mistrovství světa je v plném proudu. Jednou z přípravných fází byla i účast mezinárodním turnaj IPC v italském Turíně, který se českým reprezentantům vydařil.Turnaje se zúčastnili kromě domácích Italů také Japonci, Rusové a náš tým. Všechny týmy přistoupily k turnaji jako k prověrce týmů před mistrovstvím světa.
Český tým dorazil do Turína v bez čtyř hráčů základu – Paláta, Šafránka, Kubeše a Klímy, ale i přes toto oslabení si vedl velice dobře.
V prvním zápase porazili naši Itálii 2-1. Druhý zápas s Ruskem se nevyvíjel, jak by čeští hráči chtěli. Rusům se dařilo využít našich chyb a porazit Čechy 2-0. V zápase s Japonskem prokázali Češi převahu a porazili je 3-0.

Složení finále bylo tedy jasné. Česko – Rusko. Tým Ruska zaznamenal v posledním roce obrovské zlepšení. Je naprosto zřejmé, že Rusové nenechávají nic náhodě a že se chtějí příští rok na zimní paralympiádě v Soči na domácí půdě porvat o co nejlepší umístění. Podmínky pro to mají samozřejmě ideální.
V zápase o první místo bojoval náš tým s Ruskem jako o život. Bohužel v souboji o zlato se pověstné štěstí přiklonilo k soupeřovi a naši hráči prohráli 0-1, což znamenalo konečné druhé místo v turnaji.