25 Srp

Handicapovaní lukostřelci dobře zastříleli na MČR 2017

Mistrovství České republiky v terčové lukostřelbě pořádaným Českým lukostřeleckým svazem se již pravidelně účastní i handicapovaní lukostřelci a porovnávají své síly s lukostřelci bez handicapu. Nejinak tomu bylo i letos. Do Nového Města nad Metují přijel téměř kompletní reprezentační tým, který se zúčastní i Mistrovství světa v lukostřelbě handicapovaných, které proběhne toto září v čínském Pekingu.

Dobře se dařilo našim lukostřelcům v kladkovém luku, kdy Lenka Kuncová obsadila krásné čtvrté místo a zároveň v soutěži smíšených týmů v kladkovém luku s Jaroslavem Zelenkou obsadila třetí místo. V jednotlivcích Zelenka dobře zastřílel kvalifikaci na osmém místě. V eliminacích skončil před branami čtvrtfinále. Zajímavostí u Lenky Kuncové je, že ještě v loňském roce střílela v Riu reflexním lukem. Přes zimu se přeorientovala na kladkový luk a nová disciplína ji sedí.

V reflexním luku nastoupil Martin Chaloupský a Václav Košťál. Ve velké konkurenci lukostřelců se v kvalifikaci lépe dařilo Košťálovi na 22.místě, Chaloupský byl 36. Kvadruplegici kategorie W1 to mají v konkurenci zdravých lukostřelců nejtěžší. I tak nástřel Davida Drahonínského v kvalifikaci 648 bodů je velmi kvalitní výsledek.

Celkové výsledky MČR naleznete  ZDE

SP lukostřelba 002