28 Úno

Finále ligy sledge hokeje má za sebou první kolo

Série zápasů začaly u papírově slabších mužstev, tj. na ledě Sparty a Pardubic.

Zápas Sparty a Karlových Varů měl poměrně jednoznačný průběh. Karlovarští Žraloci tlačili od počátku na domácí Sparťany, kteří se ke gólovým šancím dostávali jen sporadicky. V první třetině skórovali hosté dvakrát a u obou branek bylo duo Berger – Geier. Druhá třetina byla celkem vyrovnaná, ale Karlovy Vary vstřelily opět dvě branky a Sparta jednu. Stav byl tedy po druhé třetině 1-4. Třetí třetina zaznamenala stejné skóre jako ta předchozí. Zápas tedy skončil stavem 2-6 pro Karlovy Vary, které mají výhodnou pozici před dalším zápasem finále.

V Pardubicích se odehrál první zápas o třetí místo mezi domácími Mustangy a hostujícím Zlínem, loňským vítězem ligy. V první třetině přišla střelecká smršť. V páté minutě využili hosté přesilovku a vstřelili první branku. Netrvalo ani minutu a Pardubice srovnali skóre na 1-1. Za dalších 40 s padla opět branka a zase do sítě Pardubic. Za minutu a půl vyrovnání na 2-2 a za dalších 90 s Zlín opět skóroval. Stav se tedy ustálil na 2-3 pro Zlín. Druhá třetina dopadla bez branek. Třetí třetina byla urputným soubojem na obou stranách. Více štěstí na své straně měl Zlín a vstřelil dva góly. Konečný stav zápasu 2-5 pro Zlín dává předpoklad k velmi napínavé podívané u dalšího zápasu ve Zlíně.

O Mistrovi České sledge hokejové ligy 2012/13 a také o třetím místě ligy se rozhodne o víkendu 9. a 10.3. na hřištích Karlových Varů a Zlína.