1 Zář

Skvělé završení časovkářské kariéry Jiřího Ježka na mistrovství světa v jihoafrickém Pietermaritzburgu

V dnešním závodě časovky jednotlivců na mistrovství světa v cyklistice handicapovaných nastoupili závodníci kategorií C (regular bikes) a B (tandems).

České barvy reprezentovali dva závodníci – Jiří Ježek (C4) a Ivo Koblasa (C2).

Ivo Koblasa nastoupil do časovky dlouhé 23,3 km dopoledním bloku. Mladý český závodník se během prvních dvou okruhů držel v první pětce. Poslední kolo závodu však Ivo oproti předchozím okruhům znatelně zpomalil a na cílové pásce skončil sedmý.

V odpoledním bloku programu nastupoval do poslední časovky na světovém šampionátu ve své bohaté a nesmírně úspěšné kariéře Jiří Ježek Jirka jel celou časovku obdivuhodným strojovým tempem, na jaké jsme u něj byli vždy zvyklí, a na trati dlouhé 31 km se stále držel na předních pozicích. O tom, že se nejúspěšnější paralympijský cyklista rozloučil se svou parádní disciplínou, ve které slavil několik zlatých paralympijských medailí parádně, svědčí Jirkovo výborné šesté místo, které v Pietermaritzburgu vybojoval. Nutno zmínit, že dnešní den je přesně 3 roky od Jirkova hrozného pádu na MS v Greenvill, kdy se doslova podruhé narodil.

Jirka nám po závodě řekl: Nemůžu tomu věřit! Je to nádherný výsledek! Loni v Riu jsem byl v časovce devátý, o to víc je tohle šesté místo v absolutní světové konkurenci pro mě krásným rozloučením s disciplínou, která mi přinesla tolik úspěchů! Samozřejmě, že je to loučení trochu emotivní, zvlášť  když dnes slavím své „druhé“ narozeniny… Chci poděkovat všem, kteří mi k tomuhle úžasnému výsledku pomohli!“  

Sobotní program šampionátu pokračuje silničním závodem kategorií handbiků a tricyklů, kde má Česká republika opět své zastoupení v podání handbikera Patrika Jahody a tricyklistů Jiřího Hindra a Petra Bergera.

Celkové výsledky časovky naleznete ZDE

IMG_1155

Koblasa 006