3 Zář

Češi v silničním závodě zopakovali pořadí z časovky, Ježek 6., Koblasa 7.

V neděli se v jihoafrickém Pietermaritzburgu rozdávaly poslední sady medailí a to v silničním závodě kategorií C a B.

Jiří Ježek nastoupil na startovní čáru v dobré pohodě a připravený porvat se o co nejlepší umístění při svém posledním startu na mistrovství světa. Závod se jel ve velmi rychlém tempu včetně častých nástupů k úniku. Velmi aktivní byl i Jirka, který se rovněž pokusil několikrát uniknout od hlavního pelotonu. Ze startovního pole postupně odpadávali favorité jako např. Ital Pittacolo, Slovák Metelka a další. Jiří Ježek nakonec dokončil závod na výborném šestém místě.

Poslední den silničního mistrovství světa 2017, poslední den závodní kariéry na světovém šampionátu a krásné šesté místo.. Jak to Jirko prožíváš?

„Bylo to nádherné loučení se světovým šampionátem i s prestižními národními barvami. Chtěl jsem závodit tak, jak bych si přál, aby si mě soupeři pamatovali. Tedy bojovně, aktivně… A tak jsem i jel. Byl to krásný pocit! A šesté místo je pro mě nejlepším výsledkem v silničním závodě na MS za hodně dlouhou dobu. Každé loučení je i trošičku smutné, ale já můžu mít dneska opravdu radost! Díky všem, kteří mi fandili!“

Silniční závod kategorie C4 vyhrál Němec Vetter, druhý byl Autralan Bridgwood a třetí skončil Rus Pudov.

Ivo Koblasa doplatil v silničním závodě kategorií C1,2,3 na pád skupiny závodníků před ním, kdy musel zastavit, aby se vyhnul pádu. Ztrátu pak již nebyl schopen sjet a dojel na sedmém místě. Bohužel pro českého závodníka je to nejhorší výsledek jeho dosavadní kariéry. Závod kategorie C2 vyhrál Chernova (CAN), druhý Hicks (AUS) a třetí Lacroix (FRA).

Celkové výsledky naleznete ZDE

IMG_8918

IMG_8917

IMG_8906

IMG_8907

IMG_8908

IMG_8912

IMG_8915

FullSizeRender

 

ms pietrmaritzbrg 012