27 Bře

Tým SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized Cycling s posilami do nové sezóny

Pražský tým SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized Cycling vstupuje do nové sezóny posílen.
Tým vedený trenérem Viktorem Zapletalem se soustředí především na práci s talenty a výkonnostními cyklisty a společně s manažerkou týmu Jarkou Krakovičovou i na pořadatelství významných národních a mezinárodních cyklistických soutěží. Unikátní je, že tým je integrační, to znamená, že sdružuje výkonnostní jezdce nejenom s handicapem, ale i bez něho.
V červenobílém dresu bude v sezóně 2013 jezdit také úřadující Mistr České republiky v silničním závodě handbike kategorie H2, Václav Antal, který se tak stane novým týmovým kolegou Michala Šišky.

Prioritou handbikerů týmu SKCP Nutrend Specialized bude především kvalitní účast v závodech Evropského poháru, Českého poháru a pochopitelně i snaha splnit nominační kritéria reprezentačního týmu k účasti na poháru světovém a mistrovství světa.

V kategorii C2 se tým bude spoléhat na výkonnost současné hvězdy ženské cyklistiky handicapovaných, Terezu Diepoldovou. Sympatická Terezka, stříbrná medailistka z Londýna a vítězka Světového poháru 2012, se bude soustředit především na závody Evropského a Světového poháru. Maximální koncentrace výkonnosti pak přijde koncem srpna na mistrovství světa v Kanadě, kde se Tereza v náročném kopcovitém terénu pokusí zaútočit na jednu z medailí.

V kategorii C5 bude hájit barvy týmu Tomáš Kajnar, který v týmu zaznamenal strmý vzestup od hobby cyklisty až po současnou úroveň, reprezentanta České republiky a zároveň naše želízko v ohni pro závody Evropského a Světového poháru a samozřejmě mistrovství světa. Připomeňme, že Tomáš v sezóně 2012 vyhrál řadu Evropských pohárů a je také úřadujícím Mistrem České republiky kategorie C5.

Jak známo, tým SKCP Nutrend Specialized není pouze klubem starajícím se o talentované závodníky a reprezentanty ČR. Tým je také pořadatelem řady soutěží a velmi pečlivě dbá na integrační charakter pořádaných soutěží. V roce 2013 bude tým pořádat: Český pohár MTB, Evropský pohár handicapovaných cyklistů na silnici, Český pohár na dráze a Mistrovství České republiky na dráze, Pražský cyklokros, Český pohár mládeže, závody Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů a Pražský MTB pohár…

Více o SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized naleznete na www.skcpraha.cz