6 Dub

Jirka Ježek si v úvodním závodě Českého poháru kategorie ELITE získal respekt silničního profipelotonu

Ve vynikající závodní pohodě a mimořádné kondici vstoupil Jiří Ježek do úvodního závodu sezóny 2013.

V Brně se zúčastnil závodu Českého poháru 2013, jarní klasiky Brno – Velká Bíteš – Brno. Závod v chladném počasí v zasněženém okolí Brna se vyvíjel podle tradičního scénáře národního poháru, když se krátce po startu odpoutala od pelotonu čtyřčlenná skupina jezdců ve které měly zastoupení nejsilnější profi týmy naší země spolu s reprezentantem Litvy. Tato skupinka si vybudovala až pětiminutový náskok a necelých čtyřicet kilometrů před cílem to vypadalo, že závod je pro ostatní jezdce u konce.

Nicméně, pak se usadili na čele pelotonu tři jezdci z týmu „Reprezentace MTB + Jirka Ježek“ mezi kterými byl právě paralympijský šampion Jirka Ježek, olympijský šampion Jaroslav Kulhavý a mistr světa kategorie U23 Ondřej Cink, kteří učebnicovou spoluprací zrychlili natolik, že během dvaceti kilometrů dokázali náskok uprchlíků zlikvidovat.

V závěrečném spurtu na vrcholu kopce Kohoutovice obsadil Jirka Ježek celkové 12. místo a získal mimořádný respekt ostatních jezdců, diváků i sportovních odborníků za skutečně obdivuhodný výkon, který dokonale vypovídá o kvalitách nejúspěšnějšího handicapovaného cyklisty světa.

Foto:Michal Červený, www.mtbs.cz