2 Kvě

Střelci dovezli stříbrné medaile z MZ ISCH Hannover 2013

Minulý týden v období 23. – 26. 4. se zúčastnila tříčlenná reprezentace střelců mezinárodního závodu v Hannoveru, kde střílela velmi slušná konkurence. Celkem deset států bojovalo o medaile v disciplíně sportovní pistole 30+30 ran na 25 metrů. Závod je zařazen v kalendáři reprezentace jako sledovaný a sloužil k otestování a přípravě reprezentantů na SP v Bangkoku, který je nominační na ME 2013.

Soutěž se konala na jedné z nejlépe vybavených evropských střelnic a soutěžilo se na elektronické terče. Závod řídilo několik členů JURY ze zahraničí. Celé závody se nesly v duchu dodržování a aplikace nových pravidel ISSF. Bylo důsledně vyžadováno vkládání struny s praporkem do hlavně při každém odložení zbraně v závodech na 25m! Míření zbraní do nízkého stolku bylo zakázáno, střelec musel směrovat hlaveň směrem k terčům.

Nejlépe se z našich střelců vedlo v disciplíně P3 Romanovi Gronskému 530 bodů, Vladimír Marčan nastřílel 515 bodů a Miroslav Krystyník 490 bodů. V soutěži družstev jsme získali stříbrné medaile.

V disciplíně P1/vzduchová pistole 60 ran na 10 metrů, která se střílela bez rozdílu kategorií znovu nejlépe nastřílel Roman Gronský 526 bodů, Vladimír Marčan 513 bodů a Miroslav Krystyník z technických důvodů se zbraní soutěž nedokončil.