7 Pro

Medailová žeň Čechů na plaveckém světovém šampionátu pokračuje

Po zisku dvou zlatých medailí Arnošta Petráčka a Jana Povýšila během prvních dnů na mistrovství světa v plavání v Mexico City by se dalo říci: “ Přišli jsme, viděli jsme, zvítězili jsme a můžeme jet domů! “  Tento úspěch jako by Čechům nestačil.

Během včerejšího programu přidal na konto Česka další medaili Jan Povýšil a to stříbrnou v 200 m volný způsob a ve čtvrtek doplnil sbírku ještě o bronz v disciplíně 150 m polohový závod.

Dařilo se i kolegům Honzy z reprezentačního týmu. Nevidomý plavec Miroslav Smrčka si doplaval pro stříbro v závodě na 100 m prsa a pro bronz v závodě 200 m IM. Bronzovou sbírku pak ještě rozšířila Vendula Dušková o dva cenné kovy a to v závodech 100 m prsa a 400 m VZ.

Celková medailová bilance českého reprezentačního týmu je tedy v počtu dvou zlatých, dvou stříbrných a čtyř bronzových medailí. Skvělé!!

Všem našim reprezentantům, ale i reprezentační trenérce Andree Věnsekové, posíláme obrovské gratulace.

Osobní gratulaci přidal i Viktor Zapletal, předseda ČATHS:

Ahoj Andy, ahoj kluci,

dovolte mi prosím, abych Vám všem upřímně a s velikým respektem pogratuloval v nejlepším výsledkům, kterých lze ve sportovním světe dosáhnout… J
Velmi si Vaší práce a výkonů vážím a Vy víte, že to není fráze. Vím dobře, jak těžké je zvládnout roli favoritů a zopakovat výkony na absolutní světové úrovni.
Je to častokrát mnohem těžší, než ojedinělý sportovní úspěch.
Vám se to podařilo a my jsme za to na Vás právem velmi hrdí.
Záměrně píši dohromady Vám všem. I když je plavání individuální sport, Vy tvoříte, sice malý, ale úžasný a nesmírně silný a funkční tým, který si nyní získal obdiv celého světa.
 
Ještě jednou děkuji jménem celé Asociace a užijte si naplno ten pocit, být nejlepší na světě.
 
v.

170613064318970_mexico+city+2017