14 Čvc

V Hustopečích se rozdělovaly tituly Mistrů České republiky v časovce handbike

Novými Mistry republiky 2013 handbike jsou, Patrik Jahoda a Pavel Foltýn v kategoriích 1.1. a 1.2., Jan Tománek (H2), Miroslav Šulc (H3) a mezi ženami získala premiérový titul v kategorii H3 Kateřina Antošová.

Celkovým vítězem časovky, bez rozdílu kategorií, se stal Miroslav Šulc, který přijel do Hustopečí s životní formou, velmi bravurně si poradil s obávanou časovkou a jako jediný dokázal absolvovat kopcovitou trať v čase pod 20 minut. Na druhém místě v kategorii H3 se umístil Zbyněk Švehla a třetí místo obsadil Stanislav Bíza.
V nejpočetněji obsazené kategorii H2 se za Janem Tománkem umístil Tomáš Mošnička a bronzovou medaili si odváží Václav Antal.
Vynikající výkon předvedl nedávný vítěz Světového poháru v kategorii H1 Pavel Foltýn, který trať absolvoval v celkově šestém nejlepším čase dne, bez rozdílu kategorií a na vítězného Miroslava Šulce ztratil pouhé 3 minuty 18 sekund a 44 tisícin sekundy.
V neděli závody pokračovaly kritériem v centru města, hodnoceným jako závod Českého poháru handbike 2013. Krátce po startu se v čele závodu vytvořila rychle jedoucí skupinka ve složení Miroslav Šulc, Václav Antal, Tomáš Mošnička, Zbyněk Švehla, Michal Šiska a Jan Tománek. Jako první skupinu opustil Jan Tománek, který ve čtvrtém okruhu nezvládnul levotočivou zatáčku. Poměrně dlouhou dobu jezdilo v čele závodu trio Šulc, Antal a velmi dobře jedoucí, po oba závodní dny, Tomáš Mošnička. V závěrečných kolech se dvojice Václav Antal a Miroslav Šulc dokázala vzdálit od Tomáše a v předposledním kole si mohutným nástupem Miroslav Šulc zajistil druhé víkendové prvenství. V kategorii H3 ho na stupně vítězů doprovodil druhý Zbyněk Švehla a třetí místo vybojoval Radek Fabián.
V kategorii H2 se za Václavem Antalem a Tomášem Mošničkou umístil na třetím místě Michal Šiška.
V kategorii H1 zvítězil Ivan Dvořák, před Patrikem Jahodou a Jiřím Kadeřávkem.

Celkové výsledky ZDE:

Výsledky – časovka zde
Výsledky – kritérium zde