25 Čvc

V Lyonu ve čtvrtek cinkly dvě medaile pro český tým

Další dvě bronzové medaile do české sbírky dnes přidali Jan Vaněk a Mirka Sedláčková. Jan Vaněk měl v hodu kuželkou velmi obtížnou pozici, startovní pole tvořilo 19 atletů a byli v něm téměř všichni startující v Londýně, kde český atlet skončil na čtvrtém místě. Janovi se však v dnešním závodě velmi dařilo. Pokus od pokusu zlepšoval svůj výkon a v šestým pokusem dlouhým 26,16m upevnil své třetí místo a získal bronzovou medaili.

Mirka Sedláčková nastoupila večer k finálovému běhu na 400m s dalšími třemi běžkyněmi kategorie T11. Mirka si zaběhla svůj letošní nejlepší čas a výkonem 1:02,48 skončila na třetím místě.

Včera se bohužel nedařilo mladým atletům v českém týmu, kteří si naplno vybrali svou nováčkovskou daň na vrcholné soutěži. Martin Kukla v hodu oštěpem nepotvrdil svůj letošní nejlepší výkon za 40m hranici a hodem dlouhým 35,25m skončil těsně před finále na devátém místě. Barbora Čelanská v hodu kuželkou také nepotvrdila své letošní výkony a skončila třináctá a benjamínek výpravy Tereza Jakschová v běhu na 200m nepostoupila do finále.

V pátek z našich atletů uvidíme Aleše Kisého v hodu oštěpem a Terezu Jakschovou v rozběhu na 100m a Evu Bernou v hodu diskem.