13 Srp

Arnošt Petráček zahájil MS v plavání úspěšně

Velmi pěkným pátým místem v disciplíně 50m volný způsob zahájil své účinkování na MS v Montrealu český plavec Arnošt Petráček
Zpráva reprezentační trenérky Andrey Věnsekové MS Montreal 2013 v plavání:

První závodní den pro nás nezačal právě úspěšně, ba přímo by se dal tento den nazvat kalamitní.
Ráno jsme obdrželi startovní listinu, ve které byly přesně vyznačeny začátky jednotlivých disciplin – to kvůli limitu 20 min před nastoupením do svolávací místnosti tzv. call roomu. Limit je dán pravidly a není možné ho porušit. V případě porušení není hříšník puštěn na start. Bohužel, stalo se… Naše startovní listina byla staršího data a v té novější byla disciplína našich zrakově postižených plavkyň posunuta o 15 min. Následovaly dohady s rozhodčími, podali jsme protest, ale vedení závodů bylo neoblomné. Mimochodem již po druhé, včera na kontrole plavek a plaveckých čepic nám byly zamítnuté čepičky se státním znakem a logem ARENA po stranách – prý je nápis moc velký…zajímavé, že v těch samých čepičkách jsme startovali na PH 2012 v Londýně a nedávno v nich startovala reprezentace nepostižených plavců na svých MS v Barceloně. Pravidla, která se týkají čepiček, se nezměnila, změnil se ale pohled rozhodčích. Další protest nám byl také zamítnut – dávala ho část výpravy (ČSTPS) proti spornému výsledku klasifikace Jany Beruškové. Takže výsledky protestů – 100% neúspěch.

Náladu nám vylepšil vlajkonoš výpravy Arnošt, který postoupil do finále z páté pozice v disciplině 50 m volný způsob. Ještě na 30 m se zdálo, že bude medaile, pak se projevili ostatní plavci a Árny dohmátl na té samé pozici, na jaké nastoupil do finále, ale navíc ve svém osobním rekordu.

Zítra nastoupí Árny hned v první disciplině 50 m znak S4, holky v disciplině 100 m motýlek S12 a Kateřina Lišková v disciplině 200 m volný způsob ( odpoledne v přímém finále).

Andrea Věnseková