11 Bře

Čechům v prvním zápase s Koreou uniklo vítězství o vlásek

V neděli nastoupil český sledge hokejový tým k prvnímu zápasu paralympijského turnaje proti týmu Koreje. Zápas to byl klíčový pro další vývoj turnaje. V případě výhry by se Češi velmi přiblížili postupu do semifinále. Za frenetického řevu korejských fanoušků v téměř vyprodané hale odehráli naši sledge hokejisté výborný zápas. Na konci našemu národnímu týmu chyběla pověstná kapka štěstí a v prodloužení bohužel prohrál 2:3.

V první třetině měl soupeř nad českým týmem převahu. Několik šancí Korejců zachránil brankář Vápenka, který celý zápas v brance exceloval, a třetina skončila bez branek. Ve druhé třetině v 19.minutě zápasu vstřelil první branku Lee Ju Seung a Korea vedla 1:0. Čeští hráči se však dostávali stále více do soupeřovy třetiny, vytvořili na Korejce tlak a dostali se do šancí, které však neskončili gólem v soupeřově brance.

Třetí třetina byla nervy drásající podívanou. Ve 39.minutě, když hrál český tým v oslabení, se podařilo střelit branku Michalu Geierovi po krásné přihrávce Pavla Kubeše. Navíc. Stav 1:1 trval do 43.minuty, kdy korejský hráč Jung Seung Hwan s přezdívkou Rocket man, skóroval a Korea opět vedla 2:1. V poslední minutě zápasu byl vyloučen na korejské straně střelec první branky Lee. Trenér Bříza odvolal brankáře Vápenku a Češi hráli power play. Po nádherné akci Kubeš – Doležal – Geier srovnal český tým na 2:2.

V první minutě prodloužení se bohužel nepodařilo českým hráčům odzbrojit Korejce Junga a ten skóroval na konečný stav 3:2 pro Koreu.

Závěrem bychom chtěli našim hokejistům poděkovat za úžasný zážitek, který sice nebyl korunován vítězstvím, ale pro mnohé z nás byl jedním z nejsilnějších.. Děkujeme!

IMG_9444