18 Bře

Čeští sledge hokejisté po prohře s Norskem na paralympijských hrách šestí

Čeští sledge hokejisté obsadili na paralympijských hrách v Pchjongčchangu šesté místo. V posledním utkání na turnaji prohrál tým trenéra Jiřího Břízy s Norskem 2:5.

Seveřané vstřelili první gól už po 44 sekundách hry a ve čtvrté minutě přidali druhý. V závěru první třetiny se u norské branky prosadil důrazný Zdeněk Krupička, ale v druhé části zápasu vrátil Norsku dvougólový náskok Rolf Einar Pedersen.

V poslední třetině využil přesilovku Pavel Kubeš, jenže ani tentokrát Češi vyrovnat nedokázali. Páté místo Norům pojistil Audun Bakke, který během necelých dvou minut završil hattrick. Čeští reprezentanti odjížděli do Koreje s myšlenkami na boj o medaile, po porážkách s domácím výběrem a s týmem USA však naději na postup do semifinále ztratili.Do utkání o páté místo se následně dostali po výhrách nad Japonskem a Švédskem.

Ve finále hokejového turnaje se v neděli utkali Američané s Kanaďany. Utkání šlo až do prodloužení, ve kterém rozhodli ve svůj prospěch Američané a zvítězili nad Kanadou 2:1. O bronz se utkaly v sobotu týmy Koreje a Itálie. Domácí tým zvítězil těsným rozdílem 1:0 a získal tak v paralympijském turnaji bronz. Sedmé skončilo Švédsko a osmé Japonsko.

IMG_9977