24 Srp

Lukostřelecký Novoměstský pohár 2013 má za sebou 4.kolo

O víkendu 17. – 18. srpna 2013 se uskutečnilo čtvrté kolo celorepublikové soutěže v lukostřelbě – Novoměstský pohár, zároveň toto kolo bylo vyhlášeno jako FITA Star a FITA Target, kdy dle výsledků mohou lukostřelci získat ocenění mezinárodní lukostřelecké federace World Archery, v podobě odznaku s bodovou hodnotou. Závodu se zúčastnilo celkem 27 lukostřelců, převážně z domácího oddílu SK Nové Město nad Metují. V sobotu se střílely dva samostatné závody F50 a F50 v kategorii kladkový luk a soutěž FITA v kategorii reflexní luk.
V kategorii kladkový luk muži zvítězil Jiří Klich (NMM), v kategorii reflexní luk muži zvítězil Martin Chaloupský (LIV) a v ženách zvítězila Adriana Štolbová (LIB). V neděli se střílela kvalifikační soutěž F70 z reflexního luku a F50 z kladkového luku, z které se pak určilo pořadí pro následující eliminace, které byly jak u mužů, tak i žen.
Kategorii kladkový luk vyhrál Petr Kopecký (NMM), v kategorii reflexní luk zvítězil Martin Chaloupský (LIV) a v kategorii reflexní luk ženy Adriana Štolbová (LIB). Celkem šest lukostřelců v rámci tohoto víkendu zažádali o ocenění FITA. Všichni zúčastnění byli s průběhem závodu velmi spokojeni. Počasí o tomto víkendu nemělo zas až takový vliv na výsledky, neboť bylo velmi hezké slunečné počasí a skoro bezvětří.
Pořadatelé a soutěžící se už dnes těší na páté poslední kolo Novoměstského poháru, které proběhne o víkendu 14. – 15. září 2013 na stadiónu SK Nové Město nad Metují, které zároveň bude vyhlášeno jako Mistrovství České republiky v lukostřelbě handicapovaných sportovců.

Výsledky 4.kola naleznete zde