16 Dub

Střelci dovezli stříbrnou a bronzovou medaili ze Světového poháru IPC Štětín 2018

9.-15.4.2018 se konal Světový pohár IPC ve Štětíně. Pro naše nové posily do teamu reprezentace Tomáše Peška a Vladimíra Hraidelavše začínalo už na začátku týdne, oba museli vyrazit do polského Štětína už v pondělí, aby podstoupili zdravotní klasifikační prohlídku nutnou k získání mezinárodní střelecké licence IPC.

Team byl kompletní ve čtvrtek dopoledne, když byl po nočním přesunu připraven k přejímce zbraní a registraci.  Team ve složení Jakub Kosek, Tomáš Pešek, František Konečný a Vladimír Hraidel, byl doprovázen státním trenérem reprezentace SH1 Karlem Málkem a doprovodem Věrou Hraidelovou.

První závod na sebe nenechal dlouho čekat a v pátek ráno se střílela první disciplína P1 (VzPi 60), které se zúčastnili všichni střelci. Jak ukázaly výsledky, střelba na mezinárodním závodě není jako závod na domácí půdě, tlak konkurence a atmosféra mezinárodního závodu dala zabrat obzvláště nováčkům, ale myslím, že se nakonec podařilo předvést slušné výsledky.

Nejlépe se dařilo Koskovi – 11. místo/539 bodů, Pešek – 17. místo/530 bodů, Konečný – 19. místo/521 bodů a Hraidel – 22. místo/511 bodů.

Bez velkého rozjímání, bylo potřeba zahájit přípravu na další závodní den, kde na střelce čekala disciplína P5/StVzPi 40 a to už bylo vše jinak. Ostych a nervozita zůstala na hotelovém pokoji. Nastřílené výsledky nejen že potěšily, ale i zaskočily soupeře, když se podařilo v nelehkém boji obsadit dvě místa na „bedně“. Pešek s nástřelem 346 bodů vybojoval druhé místo a Kosek s nástřelem 342 třetí. Konečný obsadil 12. místo za nástřel 272 bodů a zůstal hluboko za svými možnostmi. V soutěži družstev v obou disciplínách obsadili vždy 3. místo.

Světového Poháru v Polském Štětíně se zúčastnilo 120 sportovců z 27 zemí světa.

Touto dobou se všichni střelci připravují na 1. kolo Českého poháru TP, který se bude konat 21. 4. V Olomouci a Vladimír Marčan s Jakubem Koskem jsou v přípravě na Mistrovství světa 2018 v Korei, které se koná 1. – 12. května.

IMG_9351

SP Polsko 2018