5 Čvn

Arnošt Petráček se vrátil z mezinárodních závodů v italském Lignanu.

Jediný zástupce ČATHS – Arnošt Petráček, poměřil v Itálii síly se soupeři v rámci Světové série 2018 – Ligano Sabbiadoro World Series Para Swimming. Českému plavci se účast na závodech podařila a přivezl domů 2 cenné kovy.

Arnošta před samotným závodem čekal proces mezinárodní klasifikace, kterou od letošního roku dle nového klasifikačního systému musejí opakovaně absolvovat všichni plavci IPC.

„Závod byl také příležitostí plnit limity na srpnové mistrovství Evropy, které se uskuteční v irském Dublinu,“ doplňuje trenérka Andrea Věnseková s tím, že nominace na ME se uzavře na konci června.

„Po dlouhé době byl český tým početný, vedle paralympijského vítěze Arnošta Petráčka startovalo několik mladých plavců, kteří podle mě malinko zmírňují obavy o budoucnost plavání handicapovaných na mezinárodním poli. Tradiční opory nám pomalu končí svoji kariéru, některým se ne moc daří, ale jak se zdá, talenty naštěstí nastupují,“ těší Věnsekovou.

Kompletní výsledky ze závodů v Itálii naleznete zde.

Dalším významným plaveckým závodem bude IDM Berlin, který začíná již 7.6.2018. Na tuto akci, kromě Arnošta Petráčka, vycestuje také mistr světa z Mexika – Jan Povýšil.

lignano-world-series-nuoto-paralimpico-2018