5 Lis

Ze žhavého Thajska přiveze česká výprava dva bronzy

Exotické prostředí Thajska lukostřelcům ČATHS příliš nesedlo. V soutěžích jednotlivců se jim nedařilo. Dva bronzy ale česká výprava přiveze. Vybojovat se je podařilo Davidovi Drahonínskému v kategorii W1 Compound a Václavu Košťálovi v reflexním luku stojících (SH). Blahopřejeme!Za poněkud extrémních teplot, na které nejsou Češi příliš zvyklí, započaly o víkendu kvalifikační rozstřely jednotlivců o postup do eliminací. V nich podal vynikající výkon Jiří Klich, který postupoval do eleminací v krásného pátého místa v kategorii Compound Open.
V eliminacích se však Jirkovi nedařilo a podlehl Brazilci Castrovi. Jaroslav Zelenka ani Martin Chaloupský nepředvedli svůj standard a skončili ve druhé desítce.
Mnohem větší naděje jsme vkládali do soutěže družtev, kam do soutěže kategorie Compound Open nastupovalo české mužstvo ve složení Klich, Zelenka, Bartoš. Z kvalifikací postupovalo naše mužstvo ze sedmého místa a v prvním kole se utkalo s mužstvem Ukrajiny. Tyto soupeře snadno Češi porazili a postoupili do čtvrtfinále, kde na ně čekalo mužstvo Itálie. Velmi napínavý souboj nakonec skončil vítězstvím Italů a pro Čechy zůstala pouze osmá příčka.