4 Pro

Mezinárodní turnaj v curlingu Praha 2013

Uplynulý víkend se v pražských Roztylech odehrál již 8.ročník Mezinárodního turnaje v curlingu Praha 2013. Turnaje se zúčastnilo 12 evropských týmů včetně týmů Norska a Švédska, které se zúčastní i zimních paralympijských her v Sochi.Na turnaji rovněž startovaly dva české týmy CZE1 ve složení Musílek, Tluk, Břinčilová, Beneš, Schmuttermeierová a CZE2 – Pokorný, Procházka, Seman, Viturová, Kříž.
Týmy Norska a Švédska potvrdily svoji kvalitu a dostali se do finále, ve kterém tým Norska s přehledem vyhrál a nedal Švédům šanci je podruhé na turnaji porazit.
Ani české týmy se na turnaji nenechaly zahanbit. Po zápasech ve skupinách a sečtení bodů se naše dva týmy umístily na 5-6. místě, což znamenalo vzájemný zápas o postup do finálových bojů. Tým CZE1 potvrdil roli favorita a vyhrál. Tým CZE2 skončil na 7. místě a čekal ho nedělní zápas s týmem Skotska o potvrzení sedmého místa.
Tým CZE2 tento zápas vyhrál a potvrdil 7. místo. Tým CZE1 bohužel prohrál zápas se Švédskem o postup do finále, ale v bojích o třetí místo porazil tým Švýcarska a obsadil tak 3. místo.

Výsledky turnaje naleznete zde