26 Pro

Jaký byl váš rok 2013 – Daniel Bína

Odpovídá : Daniel Bína, jachtingS koncem sezóny 2013 nastal čas bilancování. Zhodnotit co se podařilo a na čem je třeba ještě zapracovat.
Cílem číslo 1 byla samozřejmě mistrovství světa a to jak mistrovství světa handicapovaných v Irském Kinsale tak otevřené(za účasti zdravých jachtařů) mistrovství světa v Britském Poolu. Obou jsem se zúčastnil. Oba závody byli poznamenány extrémně náročnými podmínkami a pro českou výpravu i nepřítomností kouče. Přesto jsem obsadil 19. místo mezi handycapovanými a 30. místo v otevřeném mistrovství světa.
Bohužel vzhledem k nedostatečnému finančnímu zázemí nebylo možné objet seriál ISAF světového poháru. Zúčastnil jsem se dvou jeho částí na evropském kontinentě a to Princess Sophia Trophy a SOF Hyeres, kde jsem dojel na výtečné 7 a 10 pozici.
Nejúspěšnějším podnikem, kterého jsem se zúčastnil já a Alex Sadílek – oba z YC Staré Splavy, byl Středoevropský pohár reprezentovaný Otevřenými národními mistrovstvími Čech, Německa, Nizozemí, Dánska a Belgie. Pohár ukořistil Christian Bodler z německa následovaný českým duem Daniel Bína, Alex Sadílek.
Nejmenší z hlediska velikosti, leč nikoliv nejmenší z hlediska hrdosti je otevřený seriál Českého poháru, který jsem získal následován klubovými kolegy Janem Mendíkem a Ladislavem Bínou.