3 Led

Jaký byl váš rok 2013 – Jan Povýšil

Odpovídá : Jan Povýšil, několikanásobný medailista z ME, MS i paralympijských her, plavání“ 2013 byl rokem, kdy jsem si vzal ze zdravotních důvodů závodní pauzu. Sice jsem se v pohodě nominoval na Mistrovství Světa v Kanadě, ale pokračující problémy s astma, problémy s ramenem a zádama mě donutily k přehodnocení přípravy až k tomu, že jsme se s Andreou Věnsekovou rozhodli na svět nejet.
Což mělo několik následků, dovolilo mi to věnovat se uzdravení a nezdravému stylu života. Což sice moc nejde dohromady, ale ramena i záda se srovnaly a díky mojí úžasné paní doktorce se mi začalo i líp dýchat a návazně na to i plavat. Nezdravý styl života, ponocování, žití na kávě a vodě, mi umožnil spáchat v podstatě tři výstavy. Dvě samostatné(obě ještě pořád k vidění – jedna v nákupním centru Šestka, druhá v galerii PRE v Jungmanově ulici) a jednu s kolegou Vitvarem, věnovanou boji proti AIDS na podporu Domu Světla.
Takže loňský rok vnímám jako úspěšný co se týče „profesního života“ a vlastně i co se týče sportovního. I když se momentálně věnuji spíš suché přípravě, protože chlór ve vodě mi pořád nedělá úplně dobře. „