16 Led

Češi byli úspěšní a porazili Švédsko

Ve druhém utkání se Čechům dašilo výrazně lépe než v zápase s Nory a porazili tým Švédska 4:2. Zprávu od manažera týmu Vládi Hamrly přínášíme níže..Druhým soupeřem Česka na turnaji v Podolsku byl další zástupce ze Skandinávie, tým Švédska. Že to nebude jednoduchý soupeř, se naši hráči přesvědčili hned na začátku, kdy zaspali start do utkání a Ingvardson tvrdou střelou prověřil Hulína, který v dnešním utkání nastoupil jako jednička.
Češi se však postupem času dostávali více do hry a zpřesnili přihrávku. Výsledkem toho byla první branka zápasu, když Michal Geier našel před brankou volného Zdeňka Krupičku, který nekompromisně prostřelil gólmana. Libor Hulín se ale v brance také nenudil. Několika výbornými zákroky podržel naše mužstvo.
Ve druhé třetině si však vybral slabší chvilku, když hned na jejím začátku podcenil jednoduchou střelu a Švédsko tak srovnalo na 1:1. Naši hráči bojovali, měli několik šancí. Zdeněk Krupička se objevil opět sám před brankařem, tentokrát ho ale brankař Švédska vychytal. Švédové měli také několik slibných šancí, ty ale pochytal Hulín. Až na průnik Ingvardsona, který nekompromisně zakončil z blízka do šibenice a byl Hulín bez šance. Český tým však nesložil zbraně a do konce třetiny ještě stihl vyrovnat zásluhou Jiřího Bergera, který tvrdou střelou srovnal stav na 2:2.
Ve třetí třetině se naši hráči opět tlačili do branky a stříleli na švédského gólmana jeden puk za druhým. Střelu Jirky Bergera tečoval Michal Geier a změnil směr puku tak, že skončil ve švédské brance a poslal nás do vedení 3:2. V závěru zápasu zkusili hráči Švédska hru bez brankáře. Nechali se však vyloučit a tak do prázdné branky zvýšil na 4:2 po přihrávce Krupičky Michal Geier.
Národní tým tak ve svém druhém vystoupení na turnaji v Podolsku porazil Švédsko 4:2 po třetinách 1:0,1:2,2:0. Nutno dodat, že proti prvnímu zápasu zlepšil především střelbu, když přestřílel soupeře 31:22.

Hráči jdou za odměnu na zápas KHL mezi Podolskem a Atlantem Mitišči.
Zítra ( ve čtvrtek) nás čeká favorit turnaje Rusko. Zápas začíná v 18:00 místního času.

Vláďa