17 Říj

Čeští stolní tenisté zahájili souboje na mistrovství světa Laško 2018

Vrcholem letošního roku pro stolní tenisty je mistrovství světa ve slovinském Lašku, jehož soutěžní program se ve  středu 17.10.2018 rozběhl souboji v základních skupinách jednotlivých kategorií. Na palubovku sportovní haly Zlatorog se v následujících dnech postaví více než 350 hráčů a hráček ze 54 zemí celého světa.

Z České republiky se na mistrovství světa nominovali 3 hráči – Ivan Karabec (M10), Daniel Horut (7) a Jiří Suchánek (M2). Všichni tři jmenovaní mají za sebou náročnou kvalifikaci o postup na MS, která probíhala v loňském roce a v průběhu které bylo potřeba vybojovat umístění ve světovém žebříčku do cca 20.místa, aby se hráč nominoval. Mistrovství světa se tak může zúčastnit pouze absolutní světová špička para stolního tenisu a nás velmi těší, že se postup našim třem reprezentantům podařil.

Profily reprezentantů ČR:
Jiří Suchánek – profil ZDE
Daniel Horut – profil ZDE
Ivan Karabec – profil ZDE

Na programu MS jsou ve středu a ve čtvrtek souboje v základních skupinách, ze kterých postupují vždy dva hráči do eliminačního pavouka. Vzhledem k obrovské konkurenci a výkonnostní vyrovnanosti budou souboje ve skupinách velmi napínavé. Od pátku 19.10. pak budou postoupivší hráči bojovat KO systémem o co nejlepší umístění v turnajovém pavouku.

Tak držme našim reprezentantům palce!!

Živě můžete Mistrovství světa Laško 2018 sledovat ZDE

933