10 Pro

Medailová žeň českých stolních tenistů v Kostarice

Poslední kvalifikační turnaj v letošním roce absolvoval český reprezentanční tým stolního tenisu v Kostarice.

Českou republiku v hlavním městě Kostriky San José reprezentovalo 6 hráčů – Ivan Karabec, Daniel Horut, Zbyněk Lambert, Kristián Jelínek, David Půlpán a Vít Špalek.  A tato úspěšná sestava přivezla domů celkem 5 cenných kovů.

V silně obsazené kategorii M10 vybojoval první místo Ivan Karabec, který v celém turnaji ztratil pouhé 3 sety a veze domů zasloužené zlato.

V kategorii M7 jsme měli hned trojnásobné zastoupení. Daniel Horut se dostal v turnajovém pavouku až do finále, kde sice podlehl Japonci Inouemu, ale na krk mu byla právem zavěšena stříbrná medaile. Zbyněk Lambert postoupil do semifinále M7, kde narazil na úspěšnějšího Dana Horuta, nicméně bronzová medaile je i tak velkým úspěchem tohoto českého reprezentanta. Ze skupiny do KO systému se rovněž podařilo postoupit teprve 14ti letému Kristiánovi Jelínkovi, který tak zaznamenal další výkonnostní postup.

Stejná trojice hráčů M7 nastoupila do soutěže týmů kategorie M7 a po postupu ze skupiny vybojovali další bronzovou, tentokrát týmovou, medaili.

Poslední bronz do české sbírky pak přidal David Půlpán v kategorii M9.

Všem reprezentantům gratulujeme!!

IMG_6538

Foto: Viktor Jelínek
_Z7A8043 _Z7A8067 _Z7A8069 _Z7A8072 _Z7A9986 _Z7A9987 _Z7A9991