8 Úno

Tým NUTREND Specialized Racing spouští unikátní integrační podobu vrcholové cyklistiky

Tým Nutrend Specialized Racing je orientován na vrcholovou a výkonnostní cyklistiku. Až doposud tvořila základ týmu trojice závodníků, mezi které patří stříbrná medailistka paralympijských her v Londýně, medailistka mistrovství světa a vítězka Světového poháru Tereza Diepoldová, šestý muž světa Tomáš Kajnar závodící v kategorii C5 handicapovaných cyklistů a vítěz závodu Ironmann na Hawaii v kategorii vozíčkářů, Michal Šiška. Do sezóny 2014 vstupuje tým Nutrend Specialized Racing posílen o čtyři velmi silné závodníky:

1. Barbora Průdková – junior, Mistryně České republiky XCO, aktuálně 11. juniorka světa v Rankingu UCI. Její zatím nejlepší umístění je 4. místo na Světovém poháru XCO v Andoře.
2. Jan Rajchart – junior, Vicemistr České republiky XCO, medailista MČR v cyklokrosu i na silnici. Zatím nejlepší umístění Honzy je 6. místo na Světovém poháru XCO v Andoře.
3. Jan Gavenda – kadet, medailista MČR na dráze, silnici a v cyklokrosu. Zatím nejhodnotnější umístění Honzy je vítězství v Českém poháru TOI TOI v cyklokrosu.
4. Jiří Chyba – kategorie Masters A. Jiří Chyba již v minulosti členem týmu byl a po ročním hostování se znovu vrací zpět jako čerstvý vítěz Českého poháru Masters v cyklokrosu. Jirka je mnohonásobný medailista a Mistr České republiky, pilot reprezentačního tandemu ČR s nevidomým cyklistou.

Touto aktivitou se tým stává významným integračním projektem, kdy v jeho řadách působí špičkoví závodníci s handicapem i bez něj a tým s podobný složením úspěšných závodníků nemá v České republice obdobu.
Zároveň naplňuje své poslání, orientovat svou pomoc především na rozvoj talentů, kterým je připraven poskytnout veškeré materiální zázemí a tréninkové Know – how pramenící z poznatků úspěšné tréninkové skupiny Viktora Zapletala a zkušeností Pavla Vršeckého. Junioři týmu absolvují v roce 2014 kompletní seriál závodů Junior Series, který v roce 2014 nahrazuje dosavadní Světový pohár XCO pro tuto kategorii.
Tým je vybaven koly a doplňky Specialized, program sportovní výživy zajišťuje společnost Nutrend a tyto dvě společnosti jsou také generálními partnery týmu od počátku jeho vzniku. Novými partnery týmu jsou společnosti Dukla Marketing a společnost Kalas, v jejichž dresech špičkové kvality tým již nyní trénuje.