14 Led

Čeští para hokejisté odletěli do Ostersundu na přípravný turnaj před MS Ostrava 2019

Reprezentační tým para hokeje (pozn. dříve sledge hokej) odletěl v neděli 13.1.2019 na přípravný turnaj do Švédska. Město Ostersund je tradičním hostitelem zimních paralympijských sportů. Zároveň s turnajem v para hokeji se zde odehrává i Světový pohár v klasickém lyžování handicapovaných.

Do Ostersundu se kromě Čechů vydaly týmy domácích Švédů a Japonci. Původně avizovaný tým Číny, který za tři roky bude domácím týmem na zimních paralympijských hrách v Pekingu, zrušil na poslední chvíli účast, čímž pořadatele turnaje i ostatní týmy vystavil nečekaným problémům s časovým rozpisem turnaje a celkově organizací celé akce. Z etického hlediska jde ze strany čínského týmu a velice politování hodný krok, který v parahokeji nemá obdobu.

Český tým pod vedením Jiřího Břízy je již od počátku prosince v plné přípravě na blížící se světový šampionát, který proběhne na přelomu dubna a května v Ostravě. Turnaj ve Švédsku je jednou z prověrek výkonnosti českého týmu. Po odřeknutí účasti na turnaji ze strany Číny se turnaj odehraje systémem, že každý tým nastoupí proti soupeři dvakrát. Čechy tedy čeká velmi kvalitní přípravný turnaj.

Složení reprezentančního týmu ČR:
Brankáři – Vápenka, Kudela
Útočníci: Hábl, Geier, Novotný, Krupička, Palát, Raul, Wagner
Obránci: Kubeš, Doležal, Hrbek, Kvoch

IMG_9509