12 Úno

Čeští atleti odletěli bojovat o medaile na Světové hry IWAS do Sharjahu!

Po zimní pauze odcestovali čeští sportovci do Spojených arabských emirátů – ve městě Sharjah zítra startují tzv. „IWAS World Games“ – tedy Světové hry, pořádané mezinárodní organizací IWAS.

O cenné kovy budou bojovat: Eva Kacanu (F54), Dušan Ščambura (F55), Miroslava Obrová (F56), Radim Běleš (F51), Stanislav Náčin (F54), František Serbus (F32), Anna Muziková (F32), Jaroslav Petrouš (F57) a Michal Enge (F51)

O dobré umístění se budou pokoušet také nováčci z SSK Vítkovice (AOZTP): Jan Majo, Jaroslav Teichmann a Marek Horský. Dalším nováčkem ve výpravě je mladý Artur Kisela (SC JÚ Praha).

S výpravou do Sharjahu odcestovali také trenéři Iva Machová, Pavel Martínek, Klára Jelínková a Aneta Inochovská, kteří bezpochyby povedou naše sportovce k úspěchům.

Společně s ČATHS budou na IWAS World Games závodit také sportovci ze Spastic Handicap (Marek Douda, Martin Dvořák, Michal Pallag, Bohumil Šoun, Petr Vrátil a největší naděje na medaili Eva Datinská)

Po skončení IWAS Světových her si výprava dopřeje pouze jeden den odpočinku, protože hned 18.2. začíná v Sharjahu otevřené mistrovství UAE („9th WPA Meeting Sharjah“).

Ani otevřené mistrovství UAE nebude konečný závod pro naše sportovce v Emirátech. Jak je již zvykem, seriál Grand Prix zahajuje své závody právě na v UAE. Ani v roce 2019 tomu nebude jinak – sousední Dubaj bude pořádat první závod série Grand Prix v datu: 24.-27.2.2019. Složení výpravy již nebude stejné, ale o tom později…

 

Výsledek obrázku pro iwas world games sharjah 2019