23 Úno

Boccia slaví rok pod křídly ČATHS

Shrnutí roku 2018 a novinky 2019

V roce 2018 se Česká federace boccii (ČFB) obohatila o další cenné zkušenosti a mohla tak přispět ke zdokonalení všech mezinárodních turnajů. Světová federace boccii BISFed vydala hned na začátku roku 3. verzi pravidel, která jsme nechali přeložit a tím mohla být používána na všech mezinárodních turnajích. Můžete je také nalézt na webu ČFB (www.boccia-sport.cz).

Handicap sport club Havířov uspořádal první mezinárodní turnaj v tomto roce, kde se nám přestavili 4 evropské země s rekordní účastí 70-ti sportovců. ČFB také uspořádala valnou hromadu, kde přednesla plány pro rok 2018. Důležitou informací pro všechny zúčastněné bylo, že ČFB si vzala pod křídlo Česká asosiace tělesně handicapovaných sportovců (ČATHS) a tím nám zvýšila šanci vyvíjet ještě kvalitnější turnaje na světové úrovni. Jsme si jistí, že vyšší úroveň turnajů připraví České sportovce na světovou špičku.

Dalším mezinárodním turnajem zejména organizací přispěl Sportovní klub Jedličkova ústavu Praha, který byl zároveň MMČR v jednotlivcích. Sportovci přijeli do Prahy z celé české republiky a nechyběli ani reprezentanti z šesti zemí. Zúčastnilo se 68 sportovců, kteří mohli bojovat o cenné kovy.

Posledního mezinárodního turnaje tohoto roku se chopila TJ ZP Halma v Plzni. Zde také nechyběla mezinárodní účast a zároveň šlo i o uzavření celoročního žebříčku hráčů ČFB. Nejvýše postavení hráči získali pohár Best Boccia Cup za rok 2018. Mohli jsme vidět spoustu skvělých zápasů na světové úrovni, o které se postarala i slovenská reprezentantka, která vyhrála na paralympiádě v Riu zlatou medaili, Michaela Balcová. Konkurence nejenom na tomto turnaji, ale na všech, byla velice kvalitní.

V roce 2019 jsou v plánu akcí ČFB opět tři mezinárodní otevřené turnaje, které spadají pod jednotný název CZECH BOCCIA TOUR 2019

  • Havířov

Mezinárodní 21. havířovský turnaj – Havířov (12. – 14. 4. 2019)

21st International open tournament in Havířov (12. – 14. 4. 2019)

  • Praha

Mezinárodní otevřený turnaj a Mezinárodní mistrovství ČR – Praha (31. 5. – 2. 6. 2019)

International open tournament and International championship of Czech republic – Prague (31. 5.-2. 6. 2019)

  • Plzeň

Mezinárodní otevřený turnaj Boccia Cup – Plzeň (15. – 17. 11. 2019)

International open tournament Boccia Cup – Pilsen (15. – 17. 11.2019)

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem pořadatelům za skvěle zorganizované turnaje v roce 2018 a všem sportovcům za nádherné výkony. V roce 2019 se na Vás opět těšíme při pořádání boccia akcí (valná hromada, soustředění, školení a další sportovní akce).

logo_CFB_KRUHY