3 Bře

Novinky ze Soči aneb co se dělo 0tý den

Po příletu do Soči absolvovala česká výprava povinné akreditační „kolečko“ a kontrolu zavazadel přes rentgeny a bezpečnostní kontroly. Nutno podoktnout, že kontroly jsou velmi striktní a nejen, že neprošel branami rentgenů žádný alkohol, ale „podezřelé“ byly i vysílačky lyžařů, které musely ihned na registraci a okolkování.Po těchto administrativních úkonech se česká výprava rozdělila na dvě části – lyžařská část odjela do horské vesnice Mountain Village v Krasnoj Poljaně a sledge hokejová část zůstala ve vesnici Coastal v Soči.

Zajímavostí bezesporu je, že pro paralympioniky je v Soči postavena úplně nová a samostatná vesnice, která je od vesnice, ve které bydleli olympionici oddělena velkým pásem volného pozemku. K paralympijské vesnici jsou vybudovány veškeré budovy zázemí a zábavy, jako např. jídelna, fitness, NPC´c Centrum a zábavní stan také zvlášť. Pochopitelně je vše kapacitně uzpůsobené malému počtu účastníků zimní paralympiády, kterých na rozdíl od letních her je opravdu poskrovnu.

Do Mountain Village, která je totožná s olympijskou, se v horách nastěhovali nejen účastníci alpského lyžování a snowboardu, ale také biatlonisti a běžkaři.

Sledge hokejisté po večeři navštívili centrum zábavy a ještě před „slehnutím“ si zahráli ping pong nebo kulečník. Realizační tým pak ještě čekala třetí směna, když po půlnoci místního času odjeli s kargem a veškerým sportovním materiálem do Šajba Arény připravit šatnu na příští den, kdy sledgisté již absolvují první trénink.


Paralympijská vesnice v Soči je malou sestrou velké olympijské vesnice


V pozadí na snímku Olympijská vesnice oddělená pásem zeleně od paralympijské


Zábavní centrum a Fitness


Jídelna


Sledge hokejový ping pong


Kdo nehrál, dokumentoval snahu kolegů z týmu udržet míček na stole


Domy ve vesnici jsou v noci nasvícené barevnými světly, které se neustále mění.


Noční příprava sledge hokejové šatny


Šatna nabízí veškerý konfort pro tým – toto je kancelář trenéra


Medical Room


Každý hráč má svůj „boxík“


Šatna čeká na příchod svých obyvatel


A dočkat se nemohou ani oba maskoti týmu – Pat a Mat


Před půl druhou ráno je konečně hotovo..
.. a zavřeno.. Good night