19 Kvě

Kateřina Antošová v Ostende opět vítězná a vede světový pohár!

Světový pohár v cyklistice handicapovaných pokračoval o víkendu silničním závodem všech kategorií a českým závodníkům se opět dařilo.

Své druhé zlato vybojovala Kateřina Antošová, která znovu získala skalp Angličanky Darenové. Katka zajela vynikající závod, který měl ale velmi dramatický a napínavý průběh. Česká závodnice měla totiž v pátém kole defekt a ztratila získaný náskok nad svou soupeřkou. Přesto se Kateřině Antošové podařilo anglickou závodnici dostihnout a znovu si vybojovat náskok, který rozhodl o jejím vítězství. Katka díky svým triumfům v Ostende oblékla dres leadera světového poháru a pojede v něm ve třetím kole SP v Baie Comeau.

Dařilo se i Patrikovi Jahodovi, když v silničním závodě kategorie H1 vybojoval čtvrté místo. Patrik byl po celý závod velmi aktivní, pokoušel se roztrhat skupinu a v posledním kole se pokusil o únik. Ten mu bohužel nevyšel a byla z toho Patrikova neoblíbená bramborová medaile.

Ivo Koblasa, který minulý týden vybojoval stříbrnou medaili v italské Corridonii, bojoval v dnešním závodě ve vedoucí skupině pelotonu kategorie C2. Ivo nakonec v cílové rovince poněkud ztratil a cílovou pásku proťal na konečném šestém místě. Ve stejné kategorii dokončil Michal Stark na 19. příčce.

V kategorii H3, v nejpočetnějším startovním poli čítajícím 53 jezdců, nastoupili dva čeští jezdci Tomáš Mošnička a Václav Antal. Oba závodníci dojeli v početné skupině, ve které se bojovalo o 6. místo. Tomáš Mošnička protnul cíl na 15.místě a Václav Antal na 20.

Další, třetí kolo světového poháru se uskuteční v daleké Kanadě v městečku Baie Comeau ve dnech 8. – 11.8.2019.

IMG-20190517-WA0003