12 Čvc

Ivo Koblasa zvítězil na závodech EP v Elzachu! Vynikala také Antošová

O víkendu 6. – 7.7. se kolona paralympijských cyklistů přesunula do Německého Elzachu, kde, jak již je zvykem pořadatelé připravili sobotní náročnou časovku v délce 19 km s převýšením přes 500 metrů a nedělní atraktivní kriterium v propletených uličkách městečka Elzach.

Ivo Koblasa se po velmi náročném horském soustředění u jezera Weissensee přesunul do místa těchto závodů. Závody v Elzachu již od startu Ivovy cyklistické kariéry patří k těm nejoblíbenějším, ale hlavně také nejúspěšnějším. Ivo zde vyhrál závody světového poháru a již 3 x i evropského poháru. O tomto víkendu již Ivo patřil mezi horké favority na celkové vítězství. Ivo od prvních metrů sobotní silniční časovky a nedělního kriteria nenechal nikoho na pochybách, že přijel do Elzachu opět skvěle připraven. Vítězstvím v těžké časovce a následným vítězstvím v nedělním kriteriu potvrdil Ivo roli favorita a zaslouženě vyhrál.

Zahanbit se nenechala ani naše nejlepší handbikerka – Katka Antošová, která svůj vynikající výkon komentovala následovně: „Závody v Německu jsou náročné kvůli tomu, že pořadatel slučuje kategorie. Závodit s amputářkami je velmi těžké. Nemají ochrnuté břišní svaly a jsou lehčí – to je do kopce hodně znát. Byla to dobrá příprava na vrchol letošního roku – Mistrovství světa v Emmenu. Jsem spokojená s třetím místem v časovce, kdy jsem si vylepšila čas z roku 2015 o dvě a půl minuty, tj. více než 10%. Nedělní silniční závod probíhal na mnohem kratší trati než před čtyřmi lety, moc se mi nepovedl, dojela jsem čtvrtá. Celkově jsem ve své kategorii zvítězila a přivezla si maximální počet 30 bodů do UCI rankingu a spoustu zážitků ze závodění v nádherné přírodě.

Solidně si počínal také zkušený matador Michal Stark, který vybojoval v kategorii C2 3. místo jak v časovce, tak v silničním závodě.

Cenné zkušenosti získal také Tomáš Mastík, který si v časovce (kat. C5) dojel pro solidní 4. místo.

 

Foto (zdroj: www.ivokoblasa.cz):