30 Čvc

Čeští střelci si odváží 2 týmové bronzy ze SP v Osijeku!

Ve dnech 25.-30.7.2019 se uskutečnil další závod ze série Světového poháru, tentokráte v chorvatském Osijeku. Naše střelce čekalo nepříjemné dojíždění (téměř 50km z hotelu na střelnici!), avšak s tamějšími podmínkami se poprali velmi statečně.

Výprava, ve složení: Tomáš Pešek, Jakub Kosek a František Konečný se vydala bojovat do Chorvatska v kategorii SH1 a v disciplínách P1, P3, P4 a P5. Společně s nimi vycestoval do Osijeku také Miroslav Lidinský (para trap).

Žádnému českému střelci se bohužel v individuálních disciplínách nepodařilo postoupit mezi elitní osmičku. Celkové „nastřílené“ výsledky sice nebyly špatné, nicméně úroveň závodů byla velmi vysoká, padaly také světové rekordy. Nejlépe se z našich střelců dařilo Koskovi a Peškovi v jejich nejsilnějších disciplínách P1 (Kosek 11. místo), P3 (Pešek 13. a Kosek 14. místo) a nejvíce naši zabojovali v disciplíně P5 (Pešek 9. místo, Kosek 12. místo a Konečný 13. místo). V „P pětce“ byl Tomáš Pešek hodně blízko postupu mezi nejlepších 8, ale bohužel o 3 body zaostal za rusem Lebedinskiym.

V soutěži týmů bylo hned první den veselo, protože trio Kosek, Pešek a Konečný vystříleli pro ČR bronz v kategorii P3 (foto níže). Další bronzovou medaili přidali tito borci do sbírky v již zmiňované kategorii (týmů) P5.

Mirek Lidinský v para trapu (PT2 – Mixed Trap Standing – lower limb) skončil 9.

Nyní už se čeští střelci připravují na MČR v Olomouci, které se uskuteční 3.-4.8.2019., dále pak na závody Českého poháru. Vrchol sezóny je čeká letos v říjnu, kde je čeká velmi důležité MS u „protinožců“ – v Sydney.

 

Foto – bronzová medaile – P3 týmů (zleva: Tomáš Pešek, František Konečný, Jakub Kosek) (zdroj: Jakub Kosek):

P3 střelba medaile Osijek TEAM