9 Srp

Skvělé! Ivan Karabec zazářil v Thajsku na Bangkok Open a veze domů zlato!

Ihned po skončení prestižního turnaje Japan Open 2019 se naše výprava přesunula do Thajska, kde bojují o medaile v neméně prestižním Bangkok Open.

 

První dny turnaje jsou již tradičně vyhrazeny pro soutěž jednotlivců, kde zářila hlavní hvězda českého týmu – Ivan Karabec. Ivan hravě vyhrál základní skupinu, kde si poradil s dvojicí Stockdale a Karpov. Místní stolní tenista Uthaisar nakonec do bojů nezasáhl. Karabec tudíž postoupil rovnou do semifinále, kde ho vyzval borec z Tchai-Peje – Jin Sian Su. Ivan Karabec přes soupeře přešel (zvítězil jasně 3:0) a mohl se tak těšit na finále, konkrétně na svého přemožitele z Japan Open – Kima Daybella z Velké Británie. Po velmi napínavé bitvě zvítězil Ivan Karabec, a to v poměru 3:2 a z Thajska si odváží cenné zlato v soutěži jednotlivců, v kategorii S10.

 

Velmi dobře si vedli také Zbyněk Lambert (S7) a Daniel Horut (S7). Ve velmi silné konkurenci, která doprovází kategorii S7, dokázali postoupit ze základní skupiny (oba z druhého místa) a dostali se tak až do 1/4 finále, kde si bohužel nedokázali poradit s místním Chalermpongem Punpooem, respektive s Korejcem Yong Rok Kimem.

 

Cenné zkušenosti sbíral také Kristián Jelínek (S7), který ovšem bohužel nedokázal postoupit ze skupiny.

 

V současné době bojují naši borci v soutěži týmů.

 

Tým č.1 : kategorie T6-7: Daniel Horut + Zbyněk Lambert

-> postoupili zatím ze druhého místa ve skupině do 1/4 finále, kde je vyzve trojice: Namsaga (THA), Mu (SGP) a Oiuyen (THA)

 

 

Tým č.2: kategorie T10: Ivan Karabec, Kristián Jelínek, Ivan Karpov (RUS)

 

 

Fotogalerie (zdroj: Štěpán Jelínek):

IMG_0837 IMG_0813 IMG_0833