5 Kvě

Čeští plavci se v na IDM Berlin neztratili

Plavecká reprezentace ČATHS se ve dnech 24. – 27.4.2014 zúčastnila renomovaného plaveckého závodu IDM Berlin 2014, kde jsme ostatně účastníky každý rok a máme s bazénem a kvalitou závodů vynikající zkušenosti. Plavci se připravují na vrchol sezóny tj. srpnové ME v holandském Eindhovenu – místo konání již známe, v roce 2010 se zde konalo MS. Výborný výsledek zaplavala Běla Třebínová, která se po 3leté pauze vrátila i na čelo světových tabulek tohoto roku v disciplině 50m znak.
Arnošt Petráček vyhrál v nabité konkurenci disciplinu 50m motýlek vynikajícím časem blížícím se světovému rekordu, který drží jeho přemožitel z PH 2012 Londýn a MS 2013 Montreal Slovinec Darko Durič – ten se závodů neúčastnil a když jsme se těšili na přímý souboj, musíme si počkat do Eindhovenu.
Jan Povýšil ukončil svojí roční zdravotní pauzu a účastí ve více finále dokázal, že se s ním po kvalitní závěrečné přípravě bude muset počítat.
Náš „ plavající právník“ Filip Coufal ukázal hlavně mladým nadějím Vaškovi Krňávkovi a Marianu Fialovi, že je před nimi ještě hodně naplavaných tréninkových kilometrů za předními umístněními ve třídě S10. Oba mladí, ale podali dobré výkony a je předpoklad, že se budou snažit o účast na PH 2016 v Riu, resp. PH 2020 v Tokiu.
Kačka Komárková plavala pouze doplňkové těžké discipliny a ME v Eindhovenu vynechá, bude se připravovat na kvalifikaci do Ria, která začne až po konání ME – lepší prsařku a polohovkářku zatím nemáme a její výkony z Berlína jsou velice nadějné.
V týmu se objevila i Markéta Pechová, která má ambice startovat na „ volné vodě“ tj. trati 5km – bohužel tato disciplina není na programu ME – Markéta se připravuje nesmírně poctivě, ale konkurence v její třídě je velká.
Nominace do Eindhovenu bude oznámena v průběhu června.

Výsledky z Berlína najdeteVýsledky z Berlína najdete na zde