12 Zář

Koblasa v časovce na MS v Emmenu šestý!

Na dnešním programu dne na MS v Emmenu v silniční cyklistice byly časovky (time trials) v rámci kategorií C a B.

 

Z českých závodníků startovali: Ivo Koblasa (MC2) – medailista z posledního SP v Kanadě v silničním závodě, Michal Stark (MC2) a také Ondřej Továrek (MC3 – Česká federace Spastic Handicap).

 

Závod se nejlépe podařil Ivo Koblasovi, který v jeho slabší disciplíně obsadil solidní šesté místo. On sám je s výsledkem velmi spokojený. S přihlédnutím na obrovskou (maximální) konkurenci jde také o velmi dobrý signál k jeho královské disciplíně, tedy silničnímu závodu, který Ivo pojede v sobotu v 16:30. Zároveň se jedná o dosud nejlepší Koblasův výsledek v časovce na MS!

 

O úspěchu Iva se můžeme dočíst na webových stránkách www.ivokoblasa.cz:

Ve čtvrtek 12.9. byla na nejlepší handicapované závodníky světa připravena, v okolí zoologické zahrady a přírodního parku v Emmenu, Holandsko, náročná časovka. tentokrát nešlo o lámání rekordů v překonání nastoupaných metrů, ale především o boj s větrem, technickými nástrahami trati, mimo jiných, se jelo i po zpevněné polní cestě. Ivo do svého souboje vyrážel, jako 4 závodník od konce, protože se pohybuje ve světovém rankingu na 3. místě, což skýtá určitou výhodu, protože si Ivo může kontrolovat odstupy od nejlepších soupeřů startujících před ním. Ivo od prvních metrů nasadil průměrné tempo nad hranicí 42 km / hod., toto tempo postupně stupňoval až do cíle kam přilétl na svém zatím nejlepším umístění na MS v časovce a to na 6. místě. Ivovi gratulujeme k výbornému výkonu.

 

Do první dvacítky se ve stejné kategorii jako Ivo Koblasa (MC2) dokázal probojovat také veterán výpravy Michal Stark – v čase 33:50 si Michal dojel pro 19. místo. Ondra Továrek  (ČFSH) dojel v kategorii MC3 na 16. místě.

 

Zítra (13.9.) se můžeme těšit na pokračování časovky, tentokráte v kategoriích H a T. 

 

Za ČR nastoupí:

1) Zbyněk Charvát (10:01) => kategorie MT2 (ČFSH)

2) Jiří Hindr (10:23), Petr Berger (10:25) => kategorie MT1 (oba ČFSH)

3) Václav Antal (15:03), Tomáš Mošnička (15:20) => kategorie MH3

4) Kateřina Antošová (17:19) => kategorie WH3

5) Patrik Jahoda (17:27) => kategorie MH1

 

Fotogalerie:

EmmenIK michal 1 ivo 3 michal 3 WhatsApp Image 2019-09-12 at 23.11.39