29 Říj

Ivan Karabec druhý na China Open!

Dva čeští stolní tenisté absolvovali v posledních dnech náročný a prestižní turnaj v Čínském městě Hangzhou poblíž Šanghaje. Ivan Karabec a Daniel Horut jeli bojovat do Číny o cenné body do žebříčku, který je rozhodující pro účast na letních paralympijských hrách v Tokiu 2020.

 

Turnaj se náramně podařil Ivanovi Karabcovi! Ivan v kategorii SM10 pohodlně zvítězil ve skupině a dostal se tak do semifinále, kde čelil svému velkému rivalovi z Velké Británie – Kimovi Daybellovi. Karabec Daybella porazil v poměru 3:1 na sety a mohl se těšit na finále, kde ho čekal známý polský kanonýr Igor Misztal, na kterého Ivan bohužel nestačil a prohrál velmi těsně, v poměru 2:3 na sety. I přesto je to pro Karabce výborný výsledek a veze si z Číny krásné stříbro!

 

Dan Horut bohužel nedokázal postoupit z těžké skupiny v nabité konkurenci, která kategorii SM7 již delší dobu doprovází. Dan v klíčovém zápase o postup bohužel podlehl Japoncovi Inouemu v těsném poměru 2:3.

 

V soutěži týmů se představil Ivan Karabec s dvojicí Sillapakong z Thajska a Heijnen z Nizozemska, ovšem ve skupině skončili třetí a do vyřazovacích bojů nepostoupili.

 

Detailní informace včetně rozhovoru zde: https://www.ping-pong.cz/ivan-karabec-na-china-para-open-vybojoval-stribro-ve-dvouhre/

Výsledky zde: https://www.ipttc.org/upload/results/files/PTT_CHINA_OPEN_SINGLES_FULL_RESULTS.pdf

 

Fotogalerie (zdroj: www.ping-pong.cz): 

Daniel_Horut_5e9f02362c_k Ivan_Karabec_1831 Karabec_China_OpenAA77-F023402606A7