17 Čvn

Český pohár v lukostřelbě má za sebou třetí kolo

Celorepubliková soutěž pro handicapované lukostřelce Novoměstský pohár pokračovala o víkendu v Novém Městě nad Metují třetím kolem. Toto kolo bylo poslední prověrkou před světovým pohárem WRT Czech Target, který se opět v Novém Městě nad Metují koná již za necelé dva týdny.Závodu se zúčastnilo celkem 20 lukostřelců, převážně z domácího oddílu SK Nové Město nad Metují.
V sobotu i v neděli se střílela sestava WA720 pro kladkový luk na 50 metrů a pro reflexní luk na 70 metrů. V obou dnech po kvalifikační části následovali eliminační souboje, které ovládli střelci z domácího oddílu. Soutěže se zúčastnily jak ženy, tak i muži.
V kategorii kladkový luk muži zvítězil v sobotu i v neděli Jiří Klich, v kategorii reflexní luk muži, která se střílela pouze v sobotu zvítězil Milan Smondek, v kategorii žen po oba dva dny zvítězila Lenka Kuncová.
Český pohár se, vzhledem k nadcházejícímu světovému poháru a mistrovství Evropy ve Švýcarsku, na dva měsíce odmlčí a znovu se lukostřelci sejdou na čtvrtém kole o víkendu 16. – 17. srpna 2014 na stadiónu SK Nové Msto nad Metují.

Výsledky 3.kola naleznete zde