8 Srp

Na závěr IWAS her mládeže cinkla dvě stříbra

Ve čtvrtek, poslední soutěžní den na světových hrách mládeže IWAS, se české výpravě opět dařilo v atletických disciplínách. Nadějná atletka Tereza Jakschová vybojovala dvě stříbrné medaile a to v běhu na 100 m a v hodu oštěpem.Zpráva Evy Kacanu, vedoucí výpravy ČATHS:
Závěrečný den šampionátu přinesl další dvě medaile pro naší výpravu a to zásluhou Terezky Jakschové, která zahájila svůj soutěžní den hodem oštěpem ve sloučené kategorii a i přesto , že již ve finále nestihla odházet žádný pokus, neboť vzhledem k velkému zdržení závodu by nestihla svou hlavní disciplínu běh na 100m, vybojovala třetím pokusem stříbro a ve finále ji přehodila jen první britská atletka.
Druhé stříbro si Terka vybojovala v běhu na 100m opět ve sloučené kategorii.
Také Marian Fiala nastoupil ve dvou disciplínách, kde si ve sloučené kategorii vybojoval 2x 5 místo a to ve 100 m a 50 m volný způsob.
Oběma blahopřeji k výkonům.
Kuželkářky a doprovodí se vydali poznat Londýn a také David Půlpán si splnil sen jet do studia, kde se natáčel Harry Potter .
V 18 hod byl zahájen ukončovací ceremoniál ve sportovní hale, kde jsme společně povečeřeli a pak byly předány poslední medaile. Poté byla předána IWAS zástava příštímu pořadateli a tím bude Nizozemí, které bude v červenci 2015 hostit Mistrovství světa juniorů. A pak začala společná diskotéka, kde tancovali všichni společně.
I přesto, že před odjezdem byla situace velmi napjatá a start naších sportovců byl ohrožen, tak nakonec vše proběhlo v pořádku a naší sportovci si odvážejí celkem 7 cenných kovů, za což jim patří velký díky a blahopřání . Dík patří také naším třem kuželkářkám, které se moc snažily. Celkově se dá napsat, že obě výpravy byly značně úspěšné. Všem blahopřejeme a přejeme ať se jim i nadále daří.
Eva